Puheenjohtajan piikki

Marraskuussa 14.11. vietettiin diabetespäivää. Me pidimme samana päivänä myös yhdistyksen kk-tapaamisen Seurakuntatalolla. Tuona päivänä oli tullut yhdistyksen 30 jäsentä kuuntelemaan Mikkelin kaupunginjohtajaa Janne Kinnusta , joka oli tilaisuudessa kertomassa meille hieman itsestään ja Mikkelin taloudesta ja kaupungin hyvistä asioista. Edellisenä päivänä oli ollut kaupungin valtuusto , joka oli esim. hyväksynyt uudet veronkorotukset sekä muutokset talouteen ensi vuodelle.
Janne on tullut Mikkeliin vuodenvaihteessa valinnan kautta Viitasaarelta kaupunginjohtajaksi. Koulutukseltaan opettaja ja juristi. Harrastuksena liikunta sekä eräily. Hän kertoi meille hieman taustoja jo tehdystä energia kaupasta ja syitä miksi sellainen oli tehtävä. Sote menot olivat neljän-viiden vuoden aikana kasvaneet valtavasti, jopa kaupungille -40 milj., vaikka oli tehty kaupungin osalta paljon taloutta sopeuttavia toimintoja.
TE- toimiston tuleminen tuottaa noin 70 uutta työpaikkaa Mikkeliin 2025 vuoden alusta alkaen. Myös muuta hyvää on tulevaisuudessa näkyvillä Mikkelin taloudessa , kuten puhtaan veden kehittämisalusta, vihreä talous sekä yrittämisen ja koulutuksen yhteistyö.
Usko siihen , että meillä mikkeliläisillä täällä tulevaisuus luo yhteisen tekemisen meiningin.